Panasonic Lumix GF3’ü Roma’da Test Ettik

Panasonic’in Roma’da tanıttığı yeni aynasız fotoğraf makinesi olan GF3, yenilikçi ve özgün bir tasarıma sahip. Fotoğraf makinesi incelemelerinde bir makineyi iyi tanıyabilmek için farklı ortamlarda uzun süre kullanılması gerektiğini yazıyorum. Bu kez çok uzun olmasa da iki gün boyunca kullandığım GF3 ile Roma sokaklarında yaşadığım tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım.

Prof. Sabit Kalfagil, SLR ve Aynasız Fotoğraf Makinelerini Anlatıyor – 2
Panasonic’in Yeni Aynasızı: Lumix GX1
Canon EOS M İnceleme

Panasonic’in Roma’da tanıttığı en yeni aynasız fotoğraf makinesi olan GF3, yenilikçi ve özgün bir tasarıma sahip. Fotoğraf makinesi incelemelerinde bir makineyi iyi tanıyabilmek için farklı ortamlarda uzun bir süre kullanılması gerektiğini yazıyorum. Bu kez çok uzun olmasa da iki gün boyunca kullandığım Lumix GF3 ile Roma sokaklarında yaşadığım tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım.

GF3k 1442 slant - Panasonic Lumix GF3'ü Roma'da Test Ettik
Öncelikle hemen şunu söyleyelim, bu yeni makine de tıpkı önceki modeli GF2 gibi kullanımı son derece kolay ve yüksek görüntü kalitesi sunan bir minik canavar. Bu minik gövde içerisinde kompakt fotoğraf makinelerinden çok daha büyük bir görüntü sensörü sunan GF3, böylece hem fotoğraf hem de video kaydında başarı sağlıyor.
12.1 milyon piksellik LiveMos sensör, Venus Engine FHD görüntü işlemcisi ile birleşince daha düşük bir noise oranı, düşük güç tüketimi ve daha yüksek performans sunuyor.
GF3, 1920×1080 Full HD AVCHD formatında video kaydı yapabiliyor. Tam zamanlı Otomatik Odaklama ve Otomatik Odak Takibi ile makine hareketli öğelere otomatik olarak kilitlenebiliyor ve bu öğeleri odağı bozmadan takip edebiliyor. Cihazın üzerinde, aniden ortaya çıkabilecek anların kaçırılmaması için anında video çekim yapabilmeyi sağlayan özel bir buton bulunuyor.
Bu tek tuş butonları gerçekten işe yarıyor. Menüye girip birkaç tuşa basmaktansa tek bir tuş ile video kaydı gibi işlevleri yerine getirmek kullanıcı memnuniyetini artırıcı özellikler. Hazır tuşlardan bahsetmişken, GF2’de LCD’nin yanında bulunan kontrol tuşlarına (WB, +/-, odaklama vs) eliniz istemeden çarpıyor ve böylece seçtiğiniz mod değişebiliyordu. Sanırım bu sorun pek çok kullanıcı şikayetine sebep olmuş ve GF3 modelinde o bölüm tamamıyla yenilenmiş. 3 inçlik bir LCD’ye sahip GF3, GF2 modelindeki gibi dokunmatik ekrana sahip. Dokunmatik ekran biraz kullanıldığında özellikle tek dokunuşla netleme hadisesi işe yarıyor.
romaP1000073 300x225 - Panasonic Lumix GF3'ü Roma'da Test Ettik
Akıllı Auto Plus İşlevselliği
Akıllı otomatik ayar teknolojisi Intelligent Auto Plus (iA+) sayesinde fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar bile kolayca daha başarılı çekimleri yapabiliyorlar: 
Bulanıklık azaltma: MEGA O.I.S (Optik Görüntü Sabitleyici) el titremesinden kaynaklanan bulanıklığı önlüyor.
Hareket algılama: Akıllı ISO Kontrolü, çekilen öğe hareket ettiğinde ISO hassasiyetini ayarlayarak hareket kaynaklı bulanıklığı önlüyor.
Akıllı kurulum: Akıllı Sahne Seçici özelliği ile GF3, üzerine dokunulan öğeye uygun moda otomatik olarak geçiş yapıyor. Örneğin ekranda bir insan yüzüne dokunulduğunda GF3 otomatikman portre moduna geçiyor.  Arka plana dokunulduğunda ise geçilen sahne modu manzara oluyor.
Yüz Hatırlama: Yüz Hatırlama özelliği, kullanıcıların arkadaşlarını ve aile üyelerini otomatik olarak hatırlayarak odak, pozlama ve kontrast gibi ayarları gerçekleştiriyor.
GF2’de kenarda olan dahili flaş, GF3 modelinde ortaya alınmış. Denediğim kadarıyla dahili flaş gayet başarılı sonuçlar veriyor. Yaylı flaş mekanizması tek bir tuşa dokunarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Belirtmekte fayda var. GF3’te flaş kızağı komple kaldırılmış. Yani harici flaş ve EVF vizör takma şansınız yok.
Eğer gezmeyi seven ve yanınızda koca makineler taşımak istemeyen biriyseniz GF3 tam size göre olabilir. Biz de makineyi test ettiğimiz dar Roma sokakları, sıcak, nem, akşamları yağan yağmur, kısacası bazı zorluklar ve keyifli anlar için iyi ki yanımızda GF3 varmış dedik.  

Yeni Mesaj
Büyük Mesaj

YORUMLAR

WORDPRESS: 0